Marţi, 19 februarie 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Sănătate » 7 septembrie 2017, ora: 11:11
rss
 

Conferința Regională de Cancer Bronhopulmonar Oltenia- Ediția a III-a

Conferința Regională de Cancer Bronhopulmonar Oltenia- Ediția a III-a

Cancerul bronhopulmonar este o boală ce poate fi cauzată de factori multipli, având șanse de vindecare prin intervenție chirurgicală doar în cazul diagnosticării precoce și printr-o abordare multidisciplinară înaplicarea tratamentului. În prezent însă, nu există o metodă de screening eficientă pentru această afecțiune, fiind astfel important să acordăm atenție ori căror simptome. „Nu există simptomatologie caracteristică pentru cancerul bronhopulmonar. Minime simptome respiratorii pot anunța o malignitate” –atrage atenția Dr. DalidaMosorescu, Medic primar Medicina de Familie, lector în cadrul Conferinței Regionale de Cancer Bronhopulmonar Oltenia, organizată pe 20 septembrie la Univeristatea de Medicină și Farmacie Craiova, unde va vorbi despre cancerul bronhopulmonar din perspective medicului de familie.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 Medicul de familie are rolul de a sintetiza informațiile medicale, simptomele, semnele clinice, investigațiile, de a aborda pacientul în ansamblul său, de a-l orienta oportun în sistem și de a-I oferi ajutor în faza de îngrijire paleativă și terminala, ” subliniază Dr. Dalida Mosorescu, urmând ca în cadrul evenimentului ceva fi găzduit de Universitatea de Medicină și Farmacie Craiova – sala Aula Magna să prezinte metodele de depistare și diagnosticare precoce a cancerului bronhopulmonar aflate la îndemâna medicului de familie. 

                În cadrul evenimentului vor fi dezbatute teme referitoare la afecțiunile pulmonare și provocările ce țin de diagnosticarea și tratarea acestui tip de cancer. Prezentă în calitatea de lector la cea de-a III-a ediție a Conferinței Regionale de Cancer Bronhopulmonar Oltenia, Dr.Cristina Călărașu va vorbi despre factorii care influențează prognosticul pacienților diagnosticați cu cancer bronhopulmonar„Cancerul bronhopulmonar este o problemă de sănătate public majoră fiind asociat cu costuri terapeutice, impact psihosocial și mortalitate importante. Tumorile pulmonare primare sunt extreme de diverse ca prezentare clinică, aspect histopatologice și răspuns la tratament, iar prognosticul acestora cuprinde 2 aspecte esențiale: supraviețuirea și calitatea vieții pacienților. Calitatea vieții este un factor important ce influențează dorința pacientului de a efectua anumite terapii specifice, unii pacienți refuzând tratamentul citostatic sau chirurgical. Metodele de support psihologic asociate și controlul simptomelor cresc eficacitatea terapiei și calitatea vieții, ”a declaratDr. Cristina Călărașu.

În cadrul evenimentului vor susține prezentări Prof. Univ. Floarea Mimi-Niţu, Universitatea de Medicină şi Farmacie Craiova, Şef Lucr.Dr Michael Schenker, medic primar oncologie medicală, şi Sef Lucr. Dr. Mihai Olteanu- Universitatea de Medicină şi Farmacie Craiova și Dr. Elena Vlad, medic pneumolog la Spitalul de Urgenţă Târgu- Jiu. Coordonatorul ştiinţific al manifestării este Șef Lucr. Dr. Alin Demetrian, Șef clinic chirurgie toracică, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.

Evenimentul este creditat EMC și se va desfășura între orele 09.30 – 19.00 în sala Aula Magna, UMF Craiova.

Detalii despre înscrieri, precum și formularul de participare, pot fi găsite pe site-ul http://houston.ro/conferinta-regionala-de-cancer-bronhopulmonar-oltenia-editia-a-iii-a-20-septembrie-2017-umf-craiova-sala-aula-magna/

 

Informații actualizate găsiți și pe pagina de Facebook a evenimentului aici: https://goo.gl/mky8Dn

 


Pentru înscrierea la conferință, completarea formularului este obligatorie!

 

Pentru informații suplimentare:

Dana Dumitru, dana.dumitru@houston.ro, 0722.585.995

 

Pentru înscriere:

Roxana Apostu, roxana.apostu@houston.ro, 0756.055.503

Fax 021-317.09.43

 

Relația cu presa:

 Aniela Zanfir, aniela.zanfir@houston.ro, 0722.519.239

 

 
Alte articole din Sănătate:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.