Luni, 18 februarie 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Eveniment » 4 septembrie 2017, ora: 08:56
rss
 

Acțiune de amploare pentru menținerea unui climat de siguranță civică

Acțiune de amploare pentru menținerea unui climat de siguranță civică

În data de 02.09.2017, a fost organizată și executată o acțiune cu efective mărite, pentru menținerea unui climat de siguranţă civică și respectarea hotărârilor și dispozițiilor organelor judiciare. La acțiune au participat efective de polițiști din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Dolj, Poliției Municipiilor Craiova, Calafat și Băilești, dar și din cadrul Polițiilor orășenești Segarcea, Bechet și Secțiile de Poliție Rurale.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 Acțiunea a vizat verificarea modului de respectare a dispoziţiilor organelor judiciare pe linie de supravegheri judiciare, precum şi pentru prinderea persoanelor urmărite în temeiul legii.

Peste 30 de polițiști de la formațiunile de investigații criminale, poliție rutieră și ordine publică au participat la acțiune, astfel fiind efectuate verificări și controale în 31 locuri și medii cu risc criminogen, precum și în 8 localuri de alimentație publică și agrement.
Polițiștii doljeni au legitimat 56 persoane, fiind efectuate 29 verificări inopinate la persoane arestate la domiciliu conform prevederilor legale.   
 
În urma activităților desfășurate au fost puse în executare 2 mandate, totodată fiind constatată o încălcare a obligaţiilor impuse de organul judiciar.
 
Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Dolj, în colaborare cu poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Craiova - Biroul Rutier, l-au identificat şi prins, în municipiul Craiova, pe N.FABRIŢIO, 22 de ani, din Craiova. Pe numele celui în cauză autorităţile judiciare din Belgia au emis mandat european de arestare pentru comiterea mai multor infracţiuni de furt pe teritoriul acestui stat.
 
N.FABRIŢIO a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care a confirmat mandatul şi a dispus reţinerea acestuia pe o perioadă de 24 de ore.       Ulterior, în data de 02.09.2017, tânărul de 22 de ani a fost prezentat Curții de Apel Craiova care a confirmat mandatul şi a dispus arestarea preventivă a acestuia pe o perioadă de 15 zile. 
 
Polițiști din cadrul Poliției municipiului Băilești împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au desfășurat o acțiune pe linia depistării și prinderii persoanelor urmărite în temeiul legii.
 
Astfel, în urma activităților specifice desfășurate în comuna Catane, județul Dolj, a fost depistat Constantin Irinel, de 33 de ani, din localitate, pe numele căruia Tribunalul Dolj a emis un mandat de executare a pedepsei privative de libertate, având de executat 2 ani, 2 luni şi 20 zile închisoare, pentru comiterea infracţiunilor de conducere fără permis şi dare de mită.
 
În noaptea de 01/02.09.2017, în timpul desfăşurării activităţilor specifice pe linie de supraveghere judiciară şi persoane urmărite în temeiul legii, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigații Criminale. în colaborare cu poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Băileşti, au efectuat o vizită inopinată la domiciliul inculpatului B.G., de 15 ani, din Băileşti, Dolj imobil în care acesta execută măsura arestului la domiciliu dispusă de Judecătoria Băileşti la data de 09.02.2017 şi menţinută de Curtea de Apel Craiova, pentru comiterea mai multor infracţiuni de furt, astfel că inculpatul nu a fost găsit la domiciliu.
 
 
Au fost întocmite documente de sesizare a organului judiciar care a dispus măsura arestului la domiciliu, urmând ca la data de 04.09.2017 să fie transmise Curţii de Apel Craiova pentru conformitate.
 
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.