Duminică, 22 septembrie 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Sănătate » 31 august 2017, ora: 08:50
rss
 

Cardiologia intervențională, gata până la sfârșitul anului

Cardiologia intervențională, gata până la sfârșitul anului

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Dolj şi cei ai Spitalului Clinic de Urgenţă din Craiova speră ca până la sfârşitul acestui an în Clinica de cardiologie intervenţională să poată fi trataţi primii pacienţi. Prin această investiţie, a cărei valoare depăşeşte şapte milioane de euro, se va rezolva o problemă mai veche a serviciilor medicale din regiunea Oltenia.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 Cele mai apropiate centre în care se efectuează astfel de intervenţii medicale pe cord sunt la Timişoara sau Bucureşti. Astfel că, această nouă clinică construită la Craiova va salva mulți bolnavi cu boli de inimă.

„Lucrările la Clinica de Cardiologie intervenţională se apropie de sfârşit şi în acest moment se desfăşoară licitaţiile pentru această sală. În curând vom avea un rezultat final şi va fi dotată. Dorinţa noastră este să terminăm cât mai repede această investiţie deosebit de valoroasă pentru regiunea Oltenia. Astfel vom rezolva o problemă foarte gravă a multor oameni din această zonă, bolnavi cu afecţiuni coronariene, care reprezintă principala cauză de mortalitate în această regiune. Aşa cum ştiţi, de la Timişoara şi până la Bucureşti nu mai există nici o astfel de clinică în care să poată interveni cineva în caz de infarct sau preinfarct. Şi atunci, vom face un fel de pionierat la Craiova cu această investiţie, care depăşeşte probabil şapte milioane de euro, mare parte din banii Consiliului Judeţean”, a declarat, ieri, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

 

În luna aprilie a.c, în cadrul programului, Interreg V-A România-Bulgaria, Consiliul Judeţean Dolj şi Districtul Vratsa, au semnat un proiect de peste 1,5 milioane de euro, în domeniul sănătăţii. Un proiect prin care două unităţi sanitare, adică Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova şi Spitalul din Kozlodui, regiunea Vratsa – vor fi dotate cu aparatură medicală în valoare de peste 770.000 de euro fiecare. Cei 770.000 de euro care revin Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova vor fi utilizaţi pentru dotarea cu aparatură a unei săli de operaţii ce va funcţiona în cadrul Clinicii de Cardiologie intervenţională.

„Spitalul Judeţean din Craiova este cel mare spital monobloc din ţară, este spitalul care are cele mai multe specialităţi şi singurul, cel puţin la ora asta, care nu are o clinică de cardiologie intervenţională, cu atât mai puţin o secţie de chirurgie cardiacă. Într-adevăr, la această oră bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de morbiditate şi mortalitate la nivelul regiunii. Toţi pacienţii care fac infarct sunt trimişi la Bucureşti cu elicopterul sau cu salvarea. De la toate aceste date a pornit necesitatea apariţiei acestui centru cu două specialităţi. Una din specialităţi este cardiologia intervenţională, deci practic urgenţa. Cea de-a doua investiţie reprezintă cele două săli de chirurgie intervenţională”, a explicat managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova, dr. Bogdan Fănuţă.

 
Alte articole din Sănătate:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Salubritate
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Aeroportul din Craiova, dotat cu defibrilator automat
Olguța Vasilescu: IT-ul românesc performează în guvernarea PSD
A șasea etapă a dezinsecției pe domeniul public, la start
Mihai Cilibiu, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.