Luni, 18 februarie 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Eveniment » 2 august 2017, ora: 10:04
rss
 

Acțiunea TRUCK & BUS, desfășurată de Poliția Română

Acțiunea TRUCK & BUS, desfășurată de Poliția Română

Poliţia Română a desfășurat acțiunea Truck & Bus, pentru verificarea activităților de transport public de persoane și de mărfuri. Activităţile de control se desfăşoară simultan în toate statele membre ale U.E., conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL). Polițiștii au verificat peste 20.000 de autovehicule şi au aplicat peste 7.500 de sancţiuni contravenţionale.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 În perioada 24 – 30 iulie a.c., Direcţia Rutieră a Poliţiei Române a coordonat, la nivel naţional, o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă.

Pe parcursul acţiunii, poliţiştii au depistat şi sancţionat persoanele care efectuau transport de persoane cu autoturisme cu până la 9 locuri, precum și pe cei care transportau mărfuri,  fără respectarea legislaţiei în vigoare.
În cadrul acțiunii, poliţiştii au verificat 20.382 de autovehicule, dintre care 8.496 de autovehicule destinate transportului de persoane şi 11.886 de autovehicule destinate transportului de marfă.
În urma controalelor, poliţiştii au aplicat 7.543 de sancțiuni contravenționale, dintre care 2.467 conducătorilor de autovehicule de transport de persoane şi 5.076 celor care efectuau transport de marfă.
 
Astfel, transportatorilor de persoane le-au fost aplicate 342 de sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 7 pentru conducerea vehiculelor sub influența alcoolului, 699 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 28 pentru funcționarea necorespunzătoare a aparatului tahograf și 8 pentru utilizarea incorectă a acestuia.
De asemenea, au fost aplicate acestora 21 de sancțiuni pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă, 138 pentru defecțiuni tehnice, 50 pentru depășirea masei total maxime autorizate a vehiculului, 182 pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule, 105 referitor la lipsa unor documente ale vehiculului și 43 pentru lipsa unor documente ale operatorilor de transport. Au fost dispuse și 14 imobilizări ale autovehiculelor, pentru defecțiuni tehnice.
Transportatorilor de mărfuri, polițiștii le-au aplicat 652 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 21 pentru conducerea vehiculelor sub influența alcoolului, 1.292 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 161 pentru funcționarea necorespunzătoare a aparatului tahograf și 37 pentru intervenții neautorizate asupra acestora și 108 pentru nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă.
De asemenea, 385 de sancțiuni au fost aplicate pentru defecțiuni tehnice, 35 pentru depășirea limitei maxime admise a greutății în cazul vehiculelor cu masa totală maximă autorizată < 12,5 tone, 52 pentru depășirea limitei maxime admise a greutății în cazul vehiculelor cu masa totală maximă autorizată > 12,5 tone și 48 pentru fixarea necorespunzătoare a mărfurilor.
Totodată, polițiștii au aplicat transportatorilor de mărfuri 364 de sancțiuni pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule, 194 pentru la lipsa unor documente ale vehiculului, 29 referitor la lipsa unor documente ale operatorilor de transport și 9 pentru nerespectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase.
În 37 de cazuri în care transportul se desfășura în mod ilegal (lipsa documentelor de autorizare), polițiștii au dispus suspendarea dreptului de utilizare a vehiculelor.
 
In judetul DOLJ  au fost constatate 137 abateri de natura pentru sanctionarea carora au fost aplicate amenzi de peste 39.000 lei, dintre acestea 82 amenzi fiind aplicate unor conducatori autovehicule transport marfa, iaceeiasi conducatori fiind sanctionati dupa cum urmeaza : 2 amenzi pentru alcool la volan, 26 pentru neportul centurii, 9 pentru defectiuni tehnice si 9 soferi pentru lipsa acte. De asemenea, au fost sanctinoati si 55 conducatori ai unor vehicule care efectuatu transport persoane, astfel: 21 pentru neportul centurii de siguranta, 4 pentru nerespectarea perioadelor de conducere si timpilor de odihna, 4 pentru lipsa documente.
 
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.