Luni, 18 februarie 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Actualitate » 1 august 2017, ora: 10:51
rss
 

Doljul, pe primul loc la încheierea contractelor de finanțare pentru PNCCF

Doljul, pe primul loc la încheierea contractelor de finanțare pentru PNCCF

Mihai Cilibiu, directorul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Dolj reconfirmă la doar trei luni de când a revenit la cârma instituției că este unul dintre cei mai buni manageri. Acesta a reușit împreună cu echipa pe care o conduce să aducă județul Dolj pe primul loc în țară în ceea ce privește contractele de finanțare încheiate pentru Programul Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF).

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

  

În județul Dolj există 111 unități administrativ teritoriale, 105 dintre acestea fiind eligibile pentru programul Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF). Conducerea OCPI Dolj împreună cu colectivul a reușit să încheie contracte de finanțare multianuale, pe o perioadă de 24 de luni, pentru toate cele 105 unități administrativ teritoriale eligibile. Acest lucru este un record, astfel că județul Dolj se află pe primul loc în ceea ce privește numărul contractelor de finanțare încheiate pentru PNCCF.

Programul Național de Cadastru și Carte Funciară se va derula până în 2023, obiectivul său principal fiind înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor în sistemul integrat de Cadastru și Carte Funciară. Toate UAT-urile vor primi în anul 2017 pe contractul de finanțare încheiat suma de 107  mii de lei. Bugetul este multianual, ceea ce înseamnă că dacă primăriile nu finalizează lucrările până la sfârșitul anului, sumele alocate nu se vor pierde”, a declarat directorul OCPI Dolj, Mihai Cilibiu.

Procedura de achiziție a serviciilor de înregistrare sistematică, care se va realiza după încheierea contractelor de finanțare, în termen de 45 de zile va fi organizată de UAT-uri, iar plățile către primării vor fi efectuate după deschiderea cărților funciare aferente imobilelor recepționate. Pentru început lucrările de înregistrare sistematică se derulează la nivelul sectoarelor situate în extravilan în limita a 2500 imobile pe an.

În prezent, județul Dolj este pe primul loc în țară ținând cont că toate unitățile administrativ teritoriale eligibile au încheiat contracte de finanțare pentru PNCCF. Având în vedere că data de 28 iulie a fost ultima zi în care s-au încheiat contracte de finanțare, iar conform acestuia primăriile au la dispoziție 45 de zile de la data încheierii contractului pentru încheierea de achiziție, se preconizează că aproximativ toate primăriile vor avea suficient timp pentru această etapă”, a mai spus Mihai Cilibiu.

Programul Național de Cadastru și Carte Funciară se derulează prin Legea 294/2015 și OUG 35/2016, prin Ordinul Comun al ANCPI și Uniunea Națională a Notarilor Publici din România.

 

Plata onorariilor şi tarifelor în vederea eliberării, de către notarii publici, a certificatului pentru înscrierea. . . a certificatelor de moştenitor, certificate întocmite cu privire la imobile ce au făcut obiectul înregistrării sistematice, se face de către Agenţia Naţională, din veniturile proprii în aplicarea Programului naţional de cadastru şi carte funciară.", fiind astfel necesară reglementarea în regim de urgenţă a unei norme la nivel de lege care să prevadă modalitatea de stabilire a cuantumului onorariilor ce se vor achita pentru plata certificatelor de moştenitor, emise în beneficiul moştenitorilor, în acord cu legislaţia incidentă. 

 

 
Alte articole din Actualitate:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.