Luni, 25 iunie 2018   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Sport » 19 iunie 2017, ora: 10:48
rss
 
Istorie

43 de ani de la primul titlu de campioană a României obținut de Universitatea Craiova

43 de ani de la primul titlu de campioană a României obținut de Universitatea Craiova

Astăzi, 19 iunie 2017, se împlinesc 43 de ani de la primul titlu de campioană a României obținut de Universitatea Craiova. În sezonul competițional 1973-1974, Știința a ocupat primul loc în clasament de la început și până la sfârșit.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 Ne întoarcem în timp. Mai exact, în ziua de 19 iunie 1974, când se disputa ultima etapă din campionatul românesc. Universitatea juca în deplasare la Ploiești, în timp ce contracandidata la titlu, rivala Dinamo București avea meci acasă cu FC Argeș. Oltenii aveau nevoie de un punct în meciul cu deja retrogradata Petrolul pentru a deveni campioni. În eventualitatea în care Știința pierdea, iar „câinii” îi învingeau la șapte goluri diferență pe piteșteni, titlul se ducea la București. Universitatea Craiova reușește să obțină o remiză albă la Ploiești, în timp ce Dinamo obținuse tot ceea ce depindea de ea: 7-0 acasă cu Argeș. Astfel, la cea de-a zecea ediţie din istorie jucată în Divizia „A”, Craiova ia campionatul.

Imediat după fluierul de final, tot orașul a ieșit în stradă în așteptarea celei ce din acea zi a devenit „Campioana unei mari iubiri”.

Echipa Științei din acel meci: Oprea 8 – Negrilă 9, Bădin 8, Boc 10, Berneanu 7 – Strîmbeanu 9, Deselnicu 9, Ivan 8 – Niţă 7 (min. 56, Bălan 6), Oblemenco 7 (min. 85, Balaci), Ţarălungă 8.

Lotul complet al Universității din sezonul competițional 1973-1974: Oprea, Manta, Niculescu, Badin, Deselnicu, Velea, Strâmbeanu, Ivan, Niță, Balaci, Berneanu, Țarălungă, Oblemenco, Bălan, Pană, Boc, Ștefănescu, Marcu, Stănescu, Kiss, Chivu, Negrilă și Constantinescu.

Antrenori: Constantin Cernăianu și Constantin  Oțet.

 
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.