Sâmbătă, 17 august 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Învăţământ şi Cultură » 15 martie 2017, ora: 12:14
rss
 

Redescoperim gospodăria țărănească, în atelierul Micul artist popular, pe urmele bunicilor

Redescoperim gospodăria țărănească, în atelierul Micul artist popular, pe urmele bunicilor

Consiliul Judeţean Dolj, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj şi masterande ale Facultății de Litere din cadrul Universităţii din Craiova: Corina Matei, Camelia Bănică, Irina Matei organizează, în perioada martie - mai 2017, ateliere de creaţie populară pentru copiii Centrului social multifuncțional “Best Life” al Arhiepiscopiei Craiovei, în cadrul proiectului “Micul artist popular, pe urmele bunicilor”.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

  

Atelierele se vor desfășura de două ori pe lună, în zilele de 13 și 27 martie, 10 și 24 aprilie, 8 și 22 mai 2017, în intervalul orar 14:00 - 15:00, în Galeriile “Cromatic”, la Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj.

 

În cadrul atelierelor, copiii vor învăța să confecționeze păpuși din pănuși, să aducă elemente ale gospodăriei țărănești în pictură pe scoarță de copac, să lucreze cu materiale oferite cu generozitate de natură.

 

Proiectul Micul artist popular, pe urmele bunicilor” a fost demarat în anul 2015 și a constat în derularea mai multor serii de ateliere în Galeriile “Cromatic” sau în școli din Craiova, care au mediat întâlnirea copiilor cu îndeletnicirile satului traditional. Aceștia au devenit la rândul lor meșteri iscusiți în transformarea scoarței de copac, frunzelor, pănușilor, boabelor de grâu sau porumb, a usturoiului, în simboluri ale artei tradiționale. De asemenea, au făcut cunoștință cu versul și cântecul popular și au legat prietenii minunate cu echipa Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj și cu voluntarii care s-au implicat în proiect: Corina Matei, Camelia Bănică, Irina Matei, Claudia Elena Constantin, Roxana Bobină, Narcis Trăistaru.

 
Alte articole din Învăţământ şi Cultură:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Salubritate
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Aeroportul din Craiova, dotat cu defibrilator automat
Olguța Vasilescu: IT-ul românesc performează în guvernarea PSD
A șasea etapă a dezinsecției pe domeniul public, la start
Mihai Cilibiu, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.