Luni, 18 februarie 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Învăţământ şi Cultură » 15 martie 2017, ora: 08:29
rss
 

Săptămâna Teatrului, celebrată din 2017 la nivel mondial, iar de 9 ani la Craiova

Săptămâna Teatrului, celebrată din 2017 la nivel mondial, iar de 9 ani la Craiova

Organizațiile ASSITEJ (Asociaţia Internaţională a Teatrelor pentru Copii şi Tineret), UNIMA (Uniunea Internaţională a Marionetiştilor) și ITI (Institutul Internațional de Teatru) au reunit, începând din acest an, sub genericul Săptămâna Mondială a Teatrului, cele trei mari sărbători: Ziua Internaţională a Teatrului pentru copii şi tineret – 20 martie; Ziua Mondială a Marionetiştilor şi Păpuşarilor – 21 martie şi Ziua Mondială a Teatrului - 27 martie, celebrând timp de 7 zile puterea artelor spectacolului.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 Decizia celor trei organizații internaționale ne bucură având în vedere că, la Craiova, Săptămâna Teatrului este unul dintre cele mai importante evenimente culturale de peste an încă din 2009, când Asociația Culturală GAG a organizat pentru prima dată Săptămâna Internațională a Teatrului, care până la ediția cu numărul 5, cea din 2013, s-a desfășurat în perioada 21 – 27 martie, iar din 2014, când manifestarea a fost dusă mai departe de Teatrul Colibri Craiova, se derulează între 20 și 27 martie.

 

De 9 ani încoace, Săptămâna Teatrului la Craiova este fenomenul care ne împrietenește cu universul fascinant, complex și divers al teatrului sub toate formele lui de manifestare. În fiecare an, mesajele personalităților din lumea artistică mondială, desemnate să se adreseze publicului din întreaga lume, au fost traduse, citite pe scene de teatru sau în instituții de educație și cultură, publicate în mass – media locale și naționale, reamintind rolul special pe care teatrul îl joacă în educaţie, în cultură, în evoluţia spirituală a popoarelor lumii.

 

Săptămâna Teatrului la Craiova a celebrat cele trei mari sărbători: Ziua Internaţională a Teatrului pentru copii şi tineret – 20 martie, Ziua Mondială a Marionetiştilor şi Păpuşarilor – 21 martie şi Ziua Mondială a Teatrului - 27 martie, prin spectacole, ateliere de creație, expoziții de scenografie, de fotografie, de pictură murală, a mediat dialoguri între oamenii teatrului și autorități, cadre didactice, elevi și studenți, scriitori, voluntari.

 

Din 2014, în această săptămână, Teatrul Colibri Craiova și-a deschis permanent porțile spre vizitare pentru toți  craiovenii dornici să arunce un ochi în culisele teatrului de animație, să interacționeze cu oamenii din spatele spectacolelor care îi bucură cu povești și păpuși, indiferent de vârstă.

 

Săptămâna Teatrului s-a bucurat de promovare susținută în mass – media locale, toate mijloacele de informare în masă din Craiova acordând spații de publicare și difuzare evenimentelor care au marcat sărbătorile teatrului.

 

Și în acest an, Săptămâna Teatrului organizată de Teatrul Colibri Craiova, care va începe luni, 20 martie 2017, va fi o călătorie prin universul minunat al artelor spectacolului și o voce pentru importanța teatrului în educație și cultură.

           

 

           

 

 

 

 
Alte articole din Învăţământ şi Cultură:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.