Luni, 18 februarie 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Învăţământ şi Cultură » 9 martie 2017, ora: 09:05
rss
 

Biblioteca Aman vernisează expoziția de postere - Exilul românesc din Paris Cluj-Napoca, 9 martie 2017

Biblioteca Aman vernisează expoziția de postere - Exilul românesc din Paris Cluj-Napoca, 9 martie 2017

Joi, 9 martie, Biblioteca Județeană “Alexandru și Aristia Aman” va vernisa, la Cluj, o expoziție de postere cuprinzând cărți și documente, reviste și afișe deținute de “Biblioteca Exilului Românesc din Paris - Basarab Nicolescu”.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 Expoziția va fi organizată la sediul Filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor din România cu ocazia organizării dezbaterii “Exilul românesc din Paris”.

            “Participăm la evenimentul organizat de Uniunea Scriitorilor Români, filiala Cluj, cu o expoziție tematică, pe care ne-o dorim complementară discuțiilor și dezbaterilor care se vor purta pe marginea exilului românesc din Paris. Expoziția de postere reprezentând cărți și documente din donația făcută de acad. Basarab Nicolescu Bibliotecii Aman și organizată sub forma unei biblioteci de sine stătătoare - Biblioteca Exilului Românesc din Paris - Basarab Nicolescu - este tributul pe care îl aducem creatorilor de cultură din exilul românesc. În pregătirea deschiderii acestei biblioteci unice în România către publicul larg, ne propunem să facem cunoscut demersul nostru la nivelul întregii țări, prin promovarea acestei expoziții itinerante în cât mai multe locații. Săptămâna trecută, expoziția a fost vernisată în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus de la Craiova, iar acum urmează să fie vernisată și la Cluj. Cu siguranță urmează la rând și alte centre universitare de prestigiu în care vom prezenta colecția deținută de Biblioteca Aman întrucât, dată fiind bogăția și diversitatea cărților și materialelor realizate de actanții culturali români din afara granițelor țării, proiectul în sine merită o promovare solidă. Ne dorim ca demersul nostru să fie popularizat la nivel național întrucât suntem pe ultima sută de metri în ceea ce privește deschiderea oficială bibliotecii către publicul larg. Până în prezent am onorat toate cererile care ne-au parvenit în sistem on-line privind consultarea și accesarea unora dintre cărțile și documentele Bibliotecii Exilului Românesc din Paris - Basarab Nicolescu. Sperăm, așadar, ca într-un timp relativ scurt cititorii și toți cei interesați de bogățiile culturale ale exilului să le poată consulta și în sistem liber la raft”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii Județene “Alexandru și Aristia Aman”.

 

La evenimentul organizat de Uniunea Scriitorilor din România - filiala Cluj vor participa Basarab Nicolescu și Lucian Dindirică.

           

 

 

 

 

 
Alte articole din Învăţământ şi Cultură:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.