Joi, 18 iulie 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Administraţie » 13 octombrie 2016, ora: 09:12
rss
 
Olguța Vasilescu și-a atins scopul

Craiova a primit premiul de Smart City

Acest articol conţine 4 poze
Craiova a primit premiul de Smart City

În urmă cu doi ani de zile, primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, și-a propus ca orașul pe care îl conduce să devină smart city. Și a reușit, așa cum reușește cam tot ce își propune. Ieri, la Camera de Comerț și Industrie a României au fost acordate premiile pentru orașele inteligente, iar Craiova s-a numărat printre ele. Și asta pentru că Olguța Vasilescu a reușit să aducă orașul pe primul loc la absorbția de fonduri europene și să ofere o calitate mai bună vieții craiovenilor.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 Orașele inteligente reprezintă un nou stil de oraș care oferă creștere durabilă și care este conceput pentru a încuraja activitățile economice sănătoase, care reduc impactul asupra mediului, îmbunătățesc calitatea vieții locuitorilor. Un oraș mai inteligent și mai eficient cuprinde aspecte legate de transport, securitate, managementul energiei, nivelul de poluare, calitatea serviciilor sociale și de sănătate și durabilitate este opțiunea ideală pentru factorii de decizie și autorități.

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, spunea în anul 2014: Viena este orașul aflat pe locul I în lume ca și calitate a vieții și pe locul V ca și smart city. Și noi ne dorim să fim un smart city și vom accesa, în perioada următoare, fonduri europene pentru a dezvolta calitatea vieții, dar și creșterea gradului de siguranță a cetățeanului, cum ar fi amplasarea camerelor de luat vederi în toate zonele sensibile ale orașului”. După doi ani, Olguței Vasilescu i s-a îndeplinit acest vis. Craiova a primit premiul de Smart City”.

“Astăzi, la Camera de Comerț și Industrie a României, au fost acordate premiile pentru orașe inteligente. Craiova, care este pe primul loc în România la absorbția de fonduri europene între polii de creștere, a primit premiul de "Smart City", a spus primarul Craiovei, Olguța Vasilescu, după premiere.

 
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Salubritate
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Aeroportul din Craiova, dotat cu defibrilator automat
Olguța Vasilescu: IT-ul românesc performează în guvernarea PSD
A șasea etapă a dezinsecției pe domeniul public, la start
Mihai Cilibiu, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.