Duminică, 22 septembrie 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Actualitate » 16 august 2016, ora: 12:56
rss
 
Decizie definitivă

Olguța Vasilescu, victorii pe linie împotriva DNA, la Tribunal și Curtea de Apel

Acest articol conţine 2 poze
Olguța Vasilescu, victorii pe linie împotriva DNA, la Tribunal și Curtea de Apel

Curtea de Apel București a respins azi contestația procurorilor DNA împotriva deciziei Tribunalului București de a nu admite măsura controlului judiciar față de primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro

 

 Olguța Vasilescu a învins și la Curtea de Apel București. Judecătorii Curții au respins constestația procurorilor DNA la fel ca și instanța inferioară care s-a pronunțat pe 9 august.

 

Amintim faptul că procurorii anticorupție au cerut instanțelor de judecată aplicarea măsurii controlului judiciar pentru primarul Craiovei și interzicerea acestuia de a mai apărea la emisiuni de radio sau de televiziune.

"Solicităm instanţei să-i interzică inculpatei să mai publice date din dosar, pentru că martorii se simt timoraţi şi ameninţaţi. Vă rog să obligaţi inculpata să nu se mai prezinte la radio şi televiziuni şi să nu se mai apropie de martori şi denunţători", a mai spus procurorul.

Această solicitare a venit în urma publicării de către Olguța Vasilescu, pe una dintre rețelele de socializare, a mai multor stenograme și date din dosar. Olguța Vasilescu și-a motivat acțiunea de a prezenta public date din dosar deoarece "Am primit rechizitoriul în 27 iulie, iar toată presa l-a primit în data de 19 iulie şi spaţiul public a fost invadat de materiale despre dosarul meu, iar eu nu am putut avea nicio reacţie până la primirea rechizitoriului. Concomitent, Petru Becheru s-a activat mediatic şi m-a numit beţivă, infractoare, mafiotă, ...”

 

 

  Olguța Vasilescu, optimistă la intrarea în CAB.

 

 "Nu am niciun motiv să mă tem, pentru că eu cred că o să câștigăm. Denunțătorul este de fapt transformat într-un hărțuitor, pentru că văd că scrie în continuare tot felul de prostii, de mizerii despre mine", a spus primarul Craiovei.

Întrebată dacă are de gând să formuleze o acțiune civilă împotriva lui, Olguța Vasilescu a răspuns: "Da, să știți că da, și inclusiv să cerem o expertiză psihiatrică unei instanțe. Nu mă simt amenințată, pentru că mie nu mi-e frică de nimic, dar nu e în regulă", a adăugat Olguța Vasilescu.(sursă-agerpres.ro)

 

La ieșirea din sala de judeacată, primarul Craiovei a oferit din nou declarații:

 

 

  „Controlul judiciar s-a referit la faptul că eu nu mai am voie merg în studiourile de radio și televiziune. Să nu uităm totuși că sunt o persoană publică. Deci nu că nu aș mai avea voie să vorbesc despre proces, ci pur și simplu nu mai am voie la radio și la tv. Ceea ce mi se pare un pic cam prea mult. De asemenea, să nu iau legătura cu denunțătorii și cu martorii din dosar. Eu nu am luat legătura cu niciunul dintre denunțătorii din dosarul meu. Martorii sunt funcționari ai Primăriei Craiova cu care lucrez zi de zi, pe care nu i-am întrebat niciodată: te duci la DNA, ce o să declari sau ce ai declarat? Sunt chestiuni pe care le-am înțeles foarte clar cum funcționează și nu am făcut nici un fel de greșeală din acest punct de vedere. Și acum mi se interzice să iau legătura cu jumătate din primărie. Înseamnă că ajungem în situația în care intrăm într-un blocaj. Deci acestea sunt lucrurile pe care le-a cerut DNA-ul. Din punctul meu de vedere, s-a mers mult prea departe”, a spus Lia Olguța Vasilescu la ieșirea de la Curtea de Apel București.

 

 La rândul său, avocatul primarului a susținut că este inacceptabil ”să se continue linșajul mediatic” și că s-a gândit să dubleze demersurile făcute până acum în materie penală și cu altele în aceeași linie.

 

 Acesta a mai spus că trebuie să existe un echilibru față de toți și că dacă apărarea a tăcut până acum, e momentul ca presa și instanțele să analizeze dezechilibrul dintre tăcerea părții acuzate și luările de poziție frecvente ale celorlalți.- potrivit stiripesurse.ro

 

 
Alte articole din Actualitate:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Salubritate
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Aeroportul din Craiova, dotat cu defibrilator automat
Olguța Vasilescu: IT-ul românesc performează în guvernarea PSD
A șasea etapă a dezinsecției pe domeniul public, la start
Mihai Cilibiu, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.