Joi, 21 martie 2019   Mica publicitate Arhivă Contact Căutare:
 
Logo Oltenia 24
anticariatul nou sus
Sănătate » 11 februarie 2015, ora: 12:15
rss
 

Cardul de sănătate are imprimate doar date personale de identificare, nu informaţii medicale

Cardul de sănătate are imprimate doar date personale de identificare, nu informaţii medicale

Cardul naţional de sănătate are imprimate doar datele personale de identificare ale asiguratului Pe el nu se află nicio informaţie medicală, dar ar putea fi adăugată de medicul de familie numai la cererea pacientului, a declarat, preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea.

de Mădălina Bălan
redactia@oltenia24.ro


Preşedintele CNAS a precizat că pe card şi în cip-ul cardului sunt imprimate următoarele informaţii: numele şi prenumele asiguratului, codul unic de identificare în sistemul de asigurări sociale de sănătate, numărul de identificare al cardului (CID), data naşterii şi termenul de valabilitate al cardului (cinci ani).
"Doar la cererea asiguratului, medicul de familie poate inscripţiona pe cardul de sănătate date medicale", a mai spus preşedintele CNAS.

Ciurchea a explicat că activarea cardului de sănătate poate fi făcută la orice furnizor de servicii medicale, mai puţin de farmacist.

Nu este necesar ca asiguratul să meargă special la medic pentru activarea cardului. Operaţiunea de activare durează maxim 30 de secunde şi constă în înlocuirea PIN-ului de transport al cardului (000) cu un pin din patru cifre ales de asigurat, pe care acesta nu trebuie să îl divulge. PIN-ul personalizat va fi introdus şi confirmat personal de pacient. Personalizarea PIN-ului este obligatorie, altfel cardul rămâne în stare inactivă şi nu poate confirma servicii medicale în sistem.
Cardul, odată activat, va fi folosit de câte ori asiguratul merge la medic sau la farmacie iar PIN-ul va fi introdus de asigurat ori de câte ori va beneficia de un serviciu medical, pentru validarea şi apoi decontarea acestuia din fondul asigurărilor sociale de sănătate. 
Alte articole din Sănătate:
Aveţi ceva de comentat?
Share/Bookmark
Numele dumneavoastră:
Introduceţi codul:
Comentariul:
Ştiri pe bandă
 
Abonează-te la newsletter
 
 
Publicitate
 
Ultimele comentarii
 
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Primarul comunei Cârcea, Valerică Pupăză, Omul Săptămânii
Oltenia24 on Facebook

© Copyright Mădălina Bălan | Textele şi fotografiile nu pot fi reproduse fără acordul titularilor de copyright.